Lasten hiihtopelien tarkoituksena on auttaa lasta parantamaan hiihtotekniikkaansa ja yleistä laskunopeuttaan. Lasten hiihtopelit sisältävät kaikkea alamäkikilpailuista nopeaan vääntämiseen. Kids N Skisin mukaan jo kolmevuotiaat lapset voivat aloittaa hiihtämisen opettelun.

Leikkihiihdon toukot

Toukkien relepelin tarkoituksena on opettaa sekä tiimityöskentelyä että oikeaa rinnejalanjälkeä. Jaa kahdeksanhenkinen ryhmä kahteen neljän hengen joukkueeseen. Asettakaa pystyyn suora rata, jossa kumpikin osa muodostaa suoran linjan, mutta ilman hiihtosauvoja. Aseta jokaisen hiihtäjän sukset suoraan edellä ajavan hiihtäjän suksien ulkopuolelle. Edessä olevan hiihtäjän tulee pitää molemmat suksensa yhdessä. Lisäksi jokaisen hiihtäjän tulisi tarttua edessään olevaa hiihtäjää vyötäröstä. Pyydä lapsia hiihtämään merkistäsi maaliin asti yhdessä. Ensimmäinen joukkue voittaa maaliviivan ylittämisen.

Ankle Pivot on leikki, jossa nilkkojaan käännetään.

Rinteessä nilkkapivot-peli opettaa, miten nilkkoja voi kääntää sopivasti. Nappaa kumppani mukaan ja seisokaa lyhyen rinteen huipulla muutaman metrin päässä toisistaan. Ohjaajasi voi laskea, kuinka monta nilkkanivelen kääntöä pystytte tekemään ennen kuin saavutte mäen alareunaan. Kun laskeudutte mäkeä alas, potkaise kantapäitäsi puolelta toiselle, jotta saatte aikaan oikean nilkkanivelen kääntymisen. Kun putoat, kuvittele, että suksesi ovat tuulilasinpyyhkimet. Voittaja on se hiihtäjä, joka tekee eniten nilkkanivelkääntöjä kilpailun loppuun mennessä.

Steppailupeli

Askelluspeli on loistava tapa parantaa hiihtokykyä ja tasapainoa. Aloita mäen juurelta, jossa ei ole muuta kuin hiihtokengät ja kumppani hieman kauempana. Tee itsellesi ja kumppanillesi maaliviiva antamalla valmentajasi spurtata 20-30 metriä mäkeä ylöspäin. Kävele niin nopeasti kuin pystyt rinteen huipulle valmentajasi merkillä. Se pelaaja, joka saavuttaa mäen huipun ensimmäisenä, voittaa. Ski Enthusiast -lehden mukaan kävely ylämäkeen saappaat jalassa peilaa sitä painetta, jonka tunnet, kun olet oikeassa asennossa. Tämä peli opettaa sinulle, miten voit määrittää, ovatko jalkasi oikeassa asennossa rinteessä.

Kahdeksikon peli

Kahdeksan hiihtopelin tarkoituksena on auttaa sinua parantamaan kykyäsi kääntyä ja hiihtää alas perusslalom-rataa. Aloita slalom-radan yläpäästä parin kanssa. Hiihtäkää vasemmalle valmentajan merkistä, kun taas joukkuetoverinne hiihtää oikealle. Käänny jyrkästi jokaisen slalomtolpan jälkeen muodostaaksesi kahdeksikon parisi kanssa. Jatkakaa kahdeksikon tekemistä, kunnes rata on suoritettu. Joukkue, joka täyttää eniten onnistuneita kahdeksikkoja, voittaa pelin.