Ski Andorra, upea valinta keskitason ja aloittelijan hiihtäjille

Andorra on Euroopan kuudenneksi pienin maa, ja se sijaitsee Ranskan ja Espanjan välillä Pyreneiden vuoristossa (vuoristoketju, joka muodostaa pohjoisimmat laudat ja Espanjan ranskalaiset, joka kulkee itään länteen). Andorra tekee juhlistetun hiihtokeskuksen, koska se on todellakin hyvin vuoristoinen.

Hiihto aloittelijoille Andorrassa

Itse asiassa täällä olevien vuorien keskimääräinen korkeus on alle 2000 metriä (alin paikka on vajaat 900 metriä), ja korkein huippu on Koma Pedrosa, joka seisoo 2500 metrin korkeudessa. Jos olet innokas hiihtäjä tai haluat vain mennä vuosittaiselle hiihtolomalle, Andorra saattaa olla sinulle sopiva paikka – viileät kesät ja lumiset talvet tekevät ulkomekasta. Koska Andorra sijaitsee erinomaisella paikalla Ranskan ja Espanjan välillä, sinne on melko helppo päästä. Tämän vuoksi oli yllättävää, kuinka pieni väkijoukko oli, kun Ranska ja Espanja räjähtivät saumoissa turistien kanssa. Andorra ei ole epäsuosittu, päinvastoin. Andorra on yksinkertaisesti vaihtoehtoinen hiihtolomapaikka – kaikki eivät näytä ajattelevan tänne tulemista, vaikka se onkin niin lähellä ja tarjoaa vertailukelpoista hiihtoa. Andorran hiihtokeskukset ovat loistava valinta keskitason ja aloittelijoille. Asiantuntijoilla voi olla myös haastava aika, mutta rinteet on suunnattu enemmän keskellä maata oleville lomahiihtäjille. Silloin on hiihtokouluja ja lautakouluja, jotka opettavat sinulle mitä et ehkä tiedä.

Andorran hiihtokeskukset ovat täynnä paikkoja, joissa nuoret bobber-pojat voivat mennä ja lyödä hiihtoa pitkälle yöhön; mutta Andorrassa on myös paljon lomakohteita, jotka palvelevat vanhuksia tai ainakin rauhallisempaa väkijoukkoa. Andorran hiihtokeskuksissa on paljon tarjottavaa yksin- ja perhehiihtäjille. Joitakin maan kaakkoisosasta löytyviä Andorran suksia ovat Pas de la Casa, Grau Roig, Soldeu, Soldeu el Tarter, Canillo ja Encamp. Andorran länsipuolelta löydät kutsuvimmat hiihtoalueet Arinsal, Pal, La Massana ja Ordino-Arcalis. Vaikka jotkut hiihtokeskukset tapaavat toisiaan tai jakavat yhteisen tilan espanjalaisten tai ranskalaisten kanssa, jotkut tarjoavat hiihtomahdollisuuksia hyvin erilaisiksi. Arinsal on loistava paikka aloittelijoille. Rinteitä on 68 km ja juoksuja yhteensä 43, joista 19 on varattu aloittelijoille. Yhteensä 30 hissillä et odota vuoroasi koko päivän. Andorran Encampin hiihtokeskuksessa on lumilautailupuistoja ja yhteensä 100 juoksurata, joista 40 on omistettu aloittelijoille.

Soldeun hiihtokeskusopas

Nostimia on melkein kaksi kertaa niin paljon kuin Arinsalissa, ja yhteensä 63 hissiä vie sinut korkeimpaan 2600 metrin korkeuteen. Samoin La Massanassa on hissi, joka vie sinut jopa 2570 metriin ja antaa sinulle 89 rinteen harjoittelua. On jopa yksi lumilautapuisto ja 26 hissiä, joissa on paljon lumitykkejä. Pisin juoksusi täällä on 6 km. Buddy Andorrassa puolestaan ​​voi viedä sinut vain 2560 metriin korkeimmalla 30 hissillä. Itse lomakeskus sijaitsee 780 metrin päässä, mutta sen yläpuolelta löytyy 68 km polkuja.

Kokonaisajoja on 42, ja aloittelijoille ja keskitasoille tarjotaan sekä 19 että 18 juoksua. Tarjolla on lumitykki ja enintään 30 000 hiihtäjää tunnissa. Pas de la Casa on hieman alempi lomakeskus, ja se sijaitsee yli 2000 metrin päässä. Korkein hissi vie kuitenkin sinut korkeammalle kuin Pal 2640 metrillä. Pisin juoksu on täällä 6 km, mutta juoksuja on yhteensä 51, enemmän kuin monissa muissa lomakohteissa. Syy on yksinkertainen: 40 aloittelijaa ja 37 keskitasoa lasketteluradalla, jättäen 23 asiantuntijajuoksua, ehkä eniten Andorrasta. Siellä on 63 hissiä (melkein kaksinkertaiset muut) ja runsaasti lumitykkiä pitävät 95 000 hiihtäjää tunnissa lumen sitomana ja onnellisena. Soldeu el Tarter voi viedä sinut jopa 2560 metriin 63 hissillä ja 193 km rinteillä.

Tämä tarkoittaa, että on 100 ajoa ja 40 varattu aloittelijoille ja 37 välituotteille. On lumitykkejä ja pohjoiseen suuntautuvia rinteitä. Kaikkien näiden Andorran hiihtokeskusten hyvä asia on hinta, joka on verrattavissa muihin Alppien lomakohteisiin, etenkin Länsi-Eurooppaan. Vaikka tunnelma voi olla sama ja lomakeskus on tasaisesti “tasa-arvoinen” ulkonäöltään, suunnittelultaan ja rinteiltään, hiihto täällä on vertaansa vailla, jos haluat hienoa hiihtoa ilman “länsimaisen” hintalappua. Lumi on luotettavaa, ja jos olet ystävien eikä perheen kanssa, sinulla on mahdollisuus osallistua jännittävään ja villiin hiihtokausi. Rinteitä hoidetaan hyvin kaikkialla, ja koko Andorrassa on upeita hissejä, hoidettuja rinteitä ja paljon tekemistä rinteillä ja niiden ulkopuolella. Yhdessä verovapaan maan kanssa et voi palvella huonojasi halvemmalla.

Lue viimeisin viesti Vinkkejä yrityksen hiihtomatkojen järjestämiseen