Hiihto sesongin ulkopuolella

Löydätkö sitten rinteitä ensi kaudella tai toivoessasi purista hiihtoloman viimeiset minuutit, voit ajoittaa sen näin.

Hiihtokausi päättyy huhtikuussa tai toukokuussa lomakeskuksesta riippuen, viime hetken hiihtolomat eivät ole poissuljettuja. Etsitpä sitten lomaa lähiviikkoina tai lähdet seuraavalle kaudelle tai edes odotat kesähiihtoa, tässä on oppaamme aikaisintaan ja uusimmalle lumelle.

Hiihto kauden lopussa

Pitkälle hiihtokaudelle mene korkeimpaan löytämääsi lomakeskukseen. Jopa viime hetkellä varattuna hiihtolomat hyvällä merenpinnan yläpuolella toimivat usein, koska nämä alueet ovat kylminä ja varmimpia lumesta. Val Thorensin ja Orellen lomat hiihtokausi runsaasti lumisateita, kunnes ne sulkeutuvat toukokuun alussa ja avautuvat uudelleen marraskuussa niiden korkeiden paikkojen vuoksi.

Kesähiihto Alpeilla

Jos haluat hiihtää Alpeilla, mutta olet unohtanut kauden, älä huoli! Vaikka olisit päättänyt Val Thorensia vastaan ​​viime hetkellä, hiihtolomat ovat saatavilla ympäri vuoden jäätikön paikoissa. Jäätiköt ovat pohjimmiltaan valtavia jääjokia. Ne pysyvät jäätyneinä ympäri vuoden, mikä tarkoittaa, että niiden yläpuolella oleva lumisade säilyy muinaisen jään alla.

Alppien suurin hiihtoalue, joka on avoinna kesällä, on Zermatt. Zermattilla on myös Euroopan korkeimman kesän hiihtoalueen titteli, ja se tarjoaa erinomaisen jäätikköhiihdon ja yhtä upeat näkymät milloin tahansa vuodesta. Jos Zermatt ei ole sinun juttusi, löydät useita muita jäätiköitä Alpeilla, jotka ovat avoimia hiihtämiseen normaalin kauden ulkopuolella.

Alppien takana

Jos et halua lähteä hiihtolomalle, löydät loistavan kesähiihdon muualla maailmassa. Ruotsalainen Riksgransen on erityinen helmi. Paitsi että koko alue on perustettu maastopuistoksi, mikä pitää asiat mielenkiintoisina niille, jotka eivät aina ole kiinnostuneita jäätikköhiihtämisestä, mutta toukokuun lopusta kesäkuun lomakeskuksen sulkemiseen voit odottaa myös 24 tuntia auringonpaistetta. Hiihto on mahdollista myöhään illalla, joten Riksgransen on ainutlaatuinen paikka hiihtää.

Niille, jotka haluavat jotain muuta erilaista kuin Alpit, harkitse vierailua yhdellä Yhdysvaltain monista myöhäisen kauden tai ympäri vuoden sijaitsevista hiihtoalueista. Mt. Oregonissa sijaitseva Hood tarjoaa hiihtoa ympäri vuoden sekä mahdollisuuden lumilautailua Yhdysvaltojen ainutlaatuiseen hiihtokulttuuriin. Kalifornian kannattaa myös ottaa huomioon hiihtolomasi ehdokas; suurin osa Yhdysvaltojen myöhään avautuvista Yhdysvaltain hiihtokeskuksista on täällä, ja näillä lomakohteilla on hauska, surffausilmapiiri surffaajiensa väestön vuoksi.