Vinkkejä ensimmäiseen hiihtolomaasi

Hiihtolomien suosio kasvaa, mutta toisin kuin yleisesti uskotaan, ne ovat taloudellisesti helpommin saavutettavissa matalamman lentolipun, lomakohteiden välisen kilpailun lisääntymisen sekä alennusvälineiden ja vaatteiden laajemman saatavuuden vuoksi. Ensimmäiselle talviselle huipentumalle suuntautuvalle hiihtäjälle nauttimaan liukumisesta lumisilla rinteillä, hengittämällä terävää vuoristoilmaa tai ihailemalla upeaa ympäristöä, tämä on pakottava ehdotus – mutta myös mahdollisesti hämmentävä. Kuinka löydän sopivan lomakeskuksen? Tarvitsenko oppitunteja? Mitä laitteita minun pitäisi ottaa?

Hiihtokeskuksen valitseminen

Tuhansilla rinteillä Euroopassa on paljon valittavissa, mutta on tärkeää, että suuntaat hiihtokeskukseen, joka on leikattu auttamaan sinua aloittelijana hiihtäjänä oppimaan perusasiat sen sijaan, että työntäisi sinua 60 km / h alas valtavia rinteitä pitkin. Tutki lentokentän lähellä olevia erilaisia ​​lomakohteita, joissa voit helposti lentää, ja selvitä, millä on lastentarhan rinteitä, koska täältä todennäköisesti aloitat hiihtosi. Perheystävälliset lomakohteet voivat olla hyödyllisiä lähtökohtia, koska monet lapset ovat myös aivan aloittelijoita.

Harkitse suurten matkanjärjestäjien pakettihiirilomia, sillä saatat hyötyä all-inclusive-sopimuksesta, joka sisältää lennot, kuljetukset, majoituksen, hiihtotunteja ja hissiliput, jolloin voit keskittyä uusien taitojen hankkimiseen.

Laskutunnit

Todennäköisesti haluat hyväksyä jonkin verran opetusta perusasioissa (ellet esimerkiksi halua löytää tapaa lopettaa itsesi, mutta et halua huomata, että se oli lähin puu, joka tuhosi jälkeläisi). Joten selvitä, mitä oppitunteja tarjotaan valitsemassasi lumilautailua. Opettajien on oltava täysin päteviä kohdemaasi järjestön jäseniä (esimerkiksi PSIA Yhdysvalloissa).

Muista myös, että ohjaajan pitäisi pystyä puhumaan kanssasi englanniksi, muuten et ehkä opi paljon. Monilla brittiläisillä kouluttajilla, jotka ovat rekisteröityneet Britannian Snowsport-ohjaajien liiton jäseniksi, on nyt lupa työskennellä rinteillä Euroopassa.

Vaatteet ja varusteet

Et osta hevosta ratsastustunnille, joten älä houkuttele räjäyttämään omaa kittabudjettiasi viikon ajan Chamonix’ssa. Paksuja puseroita ja fleecetakkeja voi käyttää eristetyn talvitakin alla. Vedenpitävät hiihtohousut, laadukkaat käsineet (eivät paras neulottu malli) ja lumikengät voivat olla ainoat merkittävät investointisi tässä vaiheessa; Voit päivittää vaatekaapisi myöhemmin, kun olet varma, että hiihto on sinulle.

Kypäröitä suositellaan useimmissa lomakohteissa, ja joissakin maissa ne ovat lakisääteisiä, joten tarkista ennen matkaa, tarvitsetko niitä.

Vaikka lomakohteiden vuokrausvälineet voivat olla kalliita, voit arvioida, että ensimmäistä kertaa suoritettava hiihtomatka ei ole investoinnin arvoinen, jos et ole varma, että käsittelet taas lumisia rinteitä. Jos päätät ottaa sukset itse, tarkista lentoyhtiöltäsi, jos sinun on maksettava lisämaksu niiden asettamiseksi säilöön.

Terveyden ylläpitäminen

Muista, että hiihto on aktiivinen ulkoilulaji, joka testaa kehoasi kuin koskaan ennen, joten on tärkeää ottaa paljon juomia ja välipaloja mukanasi rinteille, varsinkin kun korkeus ja kuiva ilma saavat sinut kuivumaan nopeammin. Suurimmalla osalla lomakohteista on vuoristokahviloita, joissa voit tankata ja nauttia upeista näkymistä samanaikaisesti.

Vakuutus

Lyhyesti sanottuna, älä koskaan harkitse poistumista kodistasi ilman sitä. Tavallinen ulkopolitiikkasi ei todennäköisesti kata sinua, joten investoi räätälöityyn politiikkaan, joka on suunniteltu hiihtäjille varmistaaksesi, että olet täysin suojattu katastrofin sattuessa.

Hiihto on virkistävä talviurheilu ja yllätät kuinka nopeasti edistyt. Oletat ensimmäistä kertaa lumilautailu, että olet tietämätön ja suunnittele eteenpäin, jotta kokemuksestasi tulisi mahdollisimman vaivatonta ja nautittavaa.