Lämpimät lämpötilat eivät aina tarkoita, että on aika laittaa sukset pois ja kutsua sitä vuodenajalle.

Kevään hiihto on edelleen vaihtoehto, vaikka siinä onkin ongelmia.

Cole Fawcett, Castle Mountain Resortin myynti- ja markkinointipäällikkö, puhui Global Calgaryn kanssa maanantaina osana Ask the Expert -sarjaamme kevään parhaasta hiihtokokemuksesta.

Käytä aurinkovoidetta koko ajan.

Fawcett kertoi, että lumi heijastaa noin 80 prosenttia auringonsäteistä ja että UV-säteily lisääntyy neljästä viiteen prosenttia jokaista 300 metriä kohti. Tämän seurauksena, jos et käytä SPF:ää kasvoillasi, suojaamaton iho saattaa palaa nopeasti. On myös hyvä idea käyttää SPF:ää sisältävää huulirasvaa.

Kypärän käyttö suojaa päänahkaa palamiselta ja ehkäisee aivovaurioita.

“Ei ole oikeutettua olla käyttämättä kypärää”, Fawcett lisäsi. “Monissa niistä on useita kerroksia ilmanvaihtoa.”

Fawcett suosittelee myös vaihdettavilla linsseillä varustettujen suojalasien ostamista, joita voidaan säätää vuorokauden, auringonvalon määrän ja auringon kulman mukaan.

Varo lämpimän sään vaikutuksia lumipeppuun.

Jäätymis-sulatusjakso on yleinen keväällä, jolloin päivällä sataa sameaa lunta, joka jäätyy öisin kovaksi pakkaukseksi.

Fawcett suosittelee etsimään pohjoiseen päin olevia vuoren alueita, joissa auringonpaiste voi vaikuttaa vähemmän lumen koostumukseen. Hän väittää, että täältä löytyy keskitalven kaltaista lunta pitkälle kevääseen.

Fawcettin mukaan pitää kiinni hoidetuista juoksuista aamulla, kunnes auringonvalo pehmentää kiinteää lumisadetta keski-myöhään aamulla.

Sijoita vaatekerroksiin.

Aamut voivat olla katkeran kylmiä keväällä ja lämpötilat reilusti alle nollan, ennen kuin lämpenevät päivän edetessä. Tästä syystä Fawcett suosittelee kerrostamista miellyttävän lämpötilan pitämiseksi rinteillä koko päivän ajan.

Useimmat hiihtäjät Fawcettin mukaan aloittavat päivän ihon vieressä olevalla kerroksella tai pohjakerroksella, välikerroksella tai eristekerroksella ja kuorella. Hän väittää, että kun lämpötila nousee, välikerros poistetaan.