Alppi- tai laskettelu

Kaikista eri hiihtotyypeistä tämä on suosituin. Se on hiihto, jossa saat tuolihissin tai muun mekaanisen tavan päästä vuoren huipulle ja laskettele sitä alas. Sarja on erikoistunut alamäkeen matkustamiseen, kun saappaat on kiinnitetty sukseen.

Murtomaahiihto

Hissien käyttämisen sijaan hiihtäjät hiihtävät vuorille itse! He eivät laske alas yhtä jyrkkiä vuoria kuin laskettelussa. Murtomaahiihto on aerobisesti paljon vaativampaa ja halvempaa, koska hissilippuja ei tarvitse maksaa. Murtomaahiihdossa käytetään pehmeää monoa laskettelussa käytettyjen kovien sijaan, eikä kantapää ole kiinnitetty sukseen. Sukset ovat kevyitä ja suunniteltu omalla käyttövoimalla liikkumiseen erilaisissa maastoissa, ei vain alas mäkeä.

Freestyle hiihto

Tämäntyyppinen hiihto viittaa yleensä käännöksiin, temppuihin ja ilmaan. Tämä on nykyään kilpaurheilulaji, ja urheilijat kilpailevat eri lajeissa, kuten antenneissa (hypyt), akrossa (koreografinen rutiini), moguleissa (ryppyissä rinteissä, joilla hiihdellään ja yli hyppitään), big airissä (kierteet, kierrokset ja erilaiset asennot). ilma) ja kaksoismogulit (kaksi kilpailijaa vastakkain moguleilla).

Lumilautailu

Tämä ei todellakaan ole hiihtotyyppi, mutta ajattelimme mainita sen täällä kuitenkin! Lumilautailuun kuuluu seistä yhdellä laudalla kahden suksen sijaan. Se on hauskaa ja tutustumisen arvoinen. Monien mielestä lumilautailun oppiminen on helpompaa kuin hiihto.

Off-piste-hiihto

Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti hiihtoa hoidetulta rinteeltä koskemattomalla lumella. Se vaatii melko kehittyneitä taitoja ja on mahdollisesti vaarallista. Se on kuitenkin uskomatonta kiirettä, ja suosittelemme, että otat oppitunteja ja annat sen, kun olet hallinnut keskitason taitosi.

Telemark hiihto

Tämä on samanlainen kuin Alpine, koska hiihtäjien on päästävä vuoren pohjaan, mutta näillä rohkeilla urheilijoilla on sukset, jotka eivät kiinnity kantapäähän. Tämä antaa paljon enemmän joustavuutta hiihtäjälle.

Mukautuva hiihto

Tämä urheilu mahdollistaa fyysisesti vammaisten, kuten paralympialaisten, osallistumisen erilaisilla mukautuvilla varusteilla. Tällä tavalla jokainen voi nauttia alas rinteistä. Useimmissa hiihtokeskuksissa on mukautuvat hiihtäjät, mutta varmista, että tarkistat asiat etukäteen ennen hiihtolomalle lähtöä.