Alamäkeen

Nopea hiihtotapahtuma, laskettelukilpailuissa on kyse siitä, kuka saa nopeimman yksittäisen ajan lasketessaan alas jyrkkää mutkaista rinnettä. Laskettelukilpailuissa on alppihiihdon pisin rata, ja osallistujat saavuttavat yleensä nopeimman nopeuden.

Super G

Toinen pikahiihdon kilpailutapahtuma on Super G. Super G:hen osallistuminen on myös sitä, kuka saa nopeimman henkilökohtaisen ajan laskettaessa alas jyrkkää mutkaista rinnettä. On kuitenkin olemassa muutamia erilaisia ​​sääntöjä kuin Downhill. Sisältää pakolliset 30 suunnanvaihtoa. Tästä syystä melko lyhyillä radoilla Super G voi päätyä yhtä tekniseksi kuin pujottelukilpailu.

Pujottelu

Usein teknisimpänä alppihiihtotapahtumana pidetyissä pujottelukilpailuissa on alppihiihtoluokan lyhin rata. Kurinalaan kuuluu edelleen kilpaileminen yksilöllisesti alas jyrkkää rinnettä, mutta päästäkseen huippu-urheilijoille on saatava nopein aika, kun he kilpailevat pujottelusauvojen tai porttien ympäri. Pujotteluradoilla portit on sijoitettu tiiviimmin kuin suurpujottelussa, joten sinun on oltava nopea ja tarkka päästäksesi alas nopeasti.

Suurpujottelu

Suurpujottelu on alppihiihdon kahdesta teknisimmästä hiihtotapahtumasta toiseksi. Suurpujottelukilpailuissa on kyse myös siitä, kuka saa nopeimman henkilökohtaisen ajan lasketessaan alas jyrkästä rinteestä pujottelusauvojen tai -porttien ympärillä. Portit on kuitenkin sijoitettu suuremmalle etäisyydelle toisistaan ​​kuin pujottelussa, mutta lähempänä toisiaan kuin Super G:ssä.

Alpine yhdistetty

Alpine Combined yksinkertaisesti kilpailee sekä laskettelu- että pujottelulajeissa kokonaistuloksesta. Usein Alpine Combined sisältää 2 pujottelujuoksun ja 1 alamäkeen yksittäisen suorituksen nopeimpien aikojen saavuttamiseksi.

Kuinka kokeilla alppihiihtoa

Alppihiihdon ensimmäiset valmistelut voidaan harjoitella useimmilla Iso-Britannian rinteillä ja juuri hoidetuilla vuoristorinteillä. Ennen kuin voit kokeilla pujottelua tai laskettelua, sinun on opittava jo hiihtämään ja olla valmis harjoittelemaan hiihtoharjoituksia rinteillä. Sitten sinun tulee harkita edistyneitä taitoja ja kehitysvalmennusta saadaksesi selville, oletko valmis liittymään kilpaklubiin.

Kumparelasku

Jos sinulla on hyvä kestävyys ja vahvat jalat, saatat nauttia Mogul-laskettelusta. Moguls on freestyle-hiihtokilpailu, joka koostuu yhdestä ajoitetusta vapaahiihdosta jyrkällä, voimakkaasti moguloidulla (kuoppaisella) radalla, jossa painotetaan teknisiä käännöksiä, lentoliikkeitä ja nopeutta.

Moguls-kilpailun arvostelu vaihtelee. Osallistujat saavat pisteet sen perusteella, kuinka hyvin heidän tekniset käännöksensä töyssyissä suoritettiin, kuinka tarkkoja ja vaikeita temppuja he suorittavat kentillä suuremmissa töyssyissä tai tarkoitukseen rakennetuissa hyppyissä ja kuinka nopeasti he suorittavat radan. Harjoittamattomalle silmälle voittajan löytäminen voi olla haastavaa, mutta tapahtuma on yleensä silti erittäin jännittävää seurata.

Antennit

Aerialsilla on monia yhtäläisyyksiä freestyle-hiihtäjille ja lumilautailijoille suunnatun hypyn inspiroima kilpailun Big Airin kanssa. Aerials on kuitenkin tarkoitettu vain hiihtäjille, ja siinä kilpailijat hyppäävät suuriin hyppyihin ja suorittavat tarkkoja liikkeitä, kuten käännöksiä ja vaakasuuntaisia ​​käänteitä ilmassa. Big Airin tapaan kilpailijat arvostellaan nousun, suorituksen ja laskun perusteella.

Slopestyle

Slopestyle Ski -kilpailuissa urheilijat laskevat alas radalla, joka sisältää erilaisia ​​esteitä tai ominaisuuksia, kuten kiskoja, hyppyjä ja muita maastopuiston ominaisuuksia, neljännesputkista rulliin. Osallistujat arvostellaan ominaisuuksille tekemiensä temppujen nousujen, suoritusten ja laskeutumisten perusteella.

Halfpipe

Halfpipe, joka tunnetaan myös nimellä Super-pipe, on U-muotoinen rata, jonka seinät ovat 22 jalkaa. Hiihtäjät kulkevat puoliputken läpi suorittaen useita temppuja putken molemmilla seinillä. Samoin kuin slopestyle, osallistujat arvioidaan tekemiensä temppujen suorituskyvyn ja vaikeuden perusteella.

Ski Cross

Ski Cross on voimakkaasti inspiroitunut motocrossista. Tapahtumassa osallistujat saavuttavat nopeimman nopeuden kuin mikään muu freestyle-hiihtokilpailu, ja se voi olla melko houkuttelevaa katseltavaa.

Normaalisti kilpailuun osallistuu neljä hiihtäjää, jotka lähtevät yhdessä noin kilometrin pituisen erityisesti rakennetun alamäkiradan huipulta, ennen kuin kilpailevat alas hyppyjen, jyrkkien käänteiden ja jyrsien rinnakkain.

Kilpailun aikana tahallinen kosketus muihin kilpailijoihin johtaa hylkäämiseen. Usein jokaisen kilpailun kaksi nopeinta osallistujaa etenevät seuraavalle kierrokselle.