Olet valmis opettelemaan carvea, jos olet varma kyvystäsi luistella rinteessä. Pystyt liikkumaan nopeasti säilyttäen samalla hallinnan, jos tanssit mäkeä alas suksien reunoilla.

Koska jalkojen lihasten jatkuva jännittäminen luiston vaimentamiseksi vaatii veronsa, voit pysyä ulkona pidempään. Carvingissa tarvitaan lihaskontrollia raa’an voiman sijaan.

Hiihtovälineet carving-käännöksiin

Tarkastele laitteistosi ennen kuin aloitat carving-harjoittelun. Ovatko taitosi paremmat kuin mitä aloittelijan varusteesi pystyvät tällä hetkellä käsittelemään? Kun kykysi paranevat, myös varustevaatimuksesi paranevat.

Katso uusien suksien sivuleikkaussädettä. Suksen sivusta alaspäin kulkevaa kaarta kutsutaan “sidecutiksi”. Suksen sidecut-säde on tuon kaaren tuottaman ympyrän säde.

Voit kääntyä terävämmin suksilla, joiden sidecut-säde on pienempi. Pystyt kaiverruttamaan käännöksiä niin kauan kuin sinulla on jonkin verran sidecutia.

Carving-harjoituspaikat

Kokeneemmat hiihtäjät voivat carveerata näennäisesti missä tahansa, mutta sinun kannattaa olla nirsoilevampi. Oppimiskäyräsi tasoittuu, jos löydät oikean rinteen.

Löydä laaja rinne: Carving tarkoittaa suksiesi sivuleikkaussäteen seuraamista. Liukastut ja päädyt painimaan suksiesi kanssa, jos yrität kääntyä jyrkemmin (yli-initointi). Etsit siis pitkää lenkkiä, jolla voit harjoitella carving-käännöksiä. Tarvitset poikkeuksellisen leveän lenkin, jos sivusuunnistussäteesi on pitkä..

Löydä sininen rata:

Voit tehdä käännöksiä vähemmän jyrkässä (vihreässä) rinteessä vähemmällä työllä, mutta tarvitset silti riittävästi kaltevuutta, jotta suksesi saavat alkuvaiheen vauhtia ja kallistusta. Tämän seurauksena sinun on uskallettava ylittää pupumäki. Hienoin paikka karveeraukseen on sininen rinne. Musta-luokitellulla rinteellä liikut niin suurella nopeudella, että suksesi reunat luistavat pikemminkin kuin tarttuvat ja karvaisivat..

Löydä hyvin hoidettu rinne, joka ei ole liian jäinen eikä liian pehmeä. Suksiesi on vaikea kaivautua tarpeeksi syvälle säilyttääkseen reunan, jos lumi on liian liukasta. Jos lumi on liian pehmeää, suksesi kaivautuvat helposti, mutta lumi ei pidä reunaa. Maissilumi toimii hyvin, mutta uudet ladut ovat paljon parempia, koska ne tarjoavat tasaisen pinnan, johon suksen reunat tarttuvat. Voit myös katsoa rinnettä uudelleen nähdäksenne, onko syntynyt satunnaisia sirpaleita vai ihania S-kirjaimen muotoisia jälkiä.

Suksilla, miten tehdä käännöksiä

Suksiesi tulisi olla yhdensuuntaiset ja lonkan levyiset ennen kuin aloitat pyörähdyksen. On tärkeää pitää paino eteenpäin koko harjoituksen ajan..

Aloitus

 • Rullaa polvet ja nilkat: Keskity ensin siihen sukseen, josta tulee käännöksen ulkosuksi. Pyöritä polvia ja nilkkoja kohti suksen isovartta (nojaa). Polvien ja nilkkojen tulee olla koukussa, ja sinun tulee painaa säärilihaksia.
 • You’ll start weighting the inside edge of that ski into the snow as you move toward your big toe.

Muotoilu

 • Aja ulompi polvesi kohti hiihtositeen kärkiosaa: Tämä taivuttaa suksen ja asettaa sen reunan tukevasti lumeen.
 • Suksi taipuu enemmän, kun ponnistelet enemmän, mikä luo paremman kääntöreunan. Vähemmän voimaa tarkoittaa vähemmän joustoa ja vähemmän vauhtia käännöksen edetessä.
 • Nojaamalla lantiota, polvia ja hartioita käännökseen voit tuottaa enemmän voimaa.

Vinkkejä

  • Pidä paino eteenpäin pitämällä kädet edessä.
  • Pidä alavartalo rentona ja ylävartalo vakaana.
  • Käytä nilkkojasi kontrolloimaan sitä, kuinka pitkälle kallistat suksia, kun kallistat polvia ja nilkkoja.
  • Mukauta tekniikka olosuhteiden mukaan:
  • Kun lumi on lujaa tai jäistä, siirrät enemmän painoa ulkosuksille; tämä painonsiirto ei ole yhtä tuntuvaa, kun lumi on pehmeää.
  • Katso tätä: Opettaja voi havaita ja korjata tekniikkaongelmat välittömästi.