Jos harkitset kuntosalilla käymisen vähentämistä tänä talvena ja ulkoilmaseikkailujasi ympäri vuoden, saatat harkita hiihtoa. Nykyään on kuitenkin niin paljon erilaisia ​​hiihtolajeja, että voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa. Erottelemme eri hiihtotyypit tässä artikkelissa esitelläksemme sinulle erilaisia ​​lähestymistapoja ja varusteita, jotka auttavat sinua määrittämään sinulle parhaiten sopivan.

Ihmiset ovat käyttäneet suksia liikkumiseen tuhansia vuosia, mutta 1700-luvun Norjassa siitä tuli virkistyslaji, ja 1930-luvulla kaikki harrastivat sitä. Nykyään pelkästään Pohjois-Amerikassa on yli 800 hiihtokeskusta, jotka houkuttelevat ihmisiä eri puolilta maailmaa, ja tekniikan kehitys on tehnyt hiihtovarusteista erittäin erikoistuneita ja tehokkaita, mikä avaa urheilun monien ikäisille ja kyvykkäille ihmisille.

Alppihiihto

Alppihiihto on ensimmäinen tyyli, joka tulee mieleen, vaikka hiihtokokemuksesi alkaa ja päättyy Hot Dog -elokuvaan. Se tarkoittaa laskettelua (kyllä, on myös mäkihiihtoa – siitä lisää pian) ja siihen kuuluu sekä monon kantapää että kärki kiinnittäminen suksiin siteiden kautta, jotta sinut kiinnitetään turvallisesti. Alppihiihtoa harjoitetaan ensisijaisesti. hiihtokeskuksissa, joissa maksat hissilipun ajaaksesi hiihtohissillä tai gondolilla vuoren huipulle ja laskeaksesi sitten alas. Sinut ohjataan alamäkeen painovoiman avulla, joten tämä on yleensä nopeampi hiihtotapa, mutta sinun on opittava kääntymään ohjataksesi suuntaasi ja nopeuttasi, ei vähiten siksi, että jaat laskettelurinteet muiden kanssa.

Telemark hiihto

Telemark-hiihto on toinen laskettelutyyli, joka vaatii erilaista sidontaa ja hienompaa tekniikkaa. Telemarkers käyttävät siteitä, jotka kiinnittävät vain kengän kärjen sukseen ja pitävät kantapään vapaana. Tämä antaa heille mahdollisuuden omaksua erilaisen asennon, enemmän kuin syöksyä laskettelusuksen ollessa eteenpäin ja polvet syvästi koukussa, mikä mahdollistaa hauskoja käännöksiä. Se on kuitenkin vaikeampaa kuin tavallinen alppihiihto ja vaatii enemmän taitoa ja harjoittelua. Teleskiing voi tapahtua hiihtokeskuksessa tai takapihalla skinien avulla (katso Alpine Touring alla).

Sauvahiihto (tunnetaan myös nimellä murtomaahiihto)

Sauvahiihto ja murtomaahiihto kuvaavat samaa hiihtotyyliä. Käytännössä käytät omaa liikkumistasi maastossa, joka voi olla tasaista tai mäkistä, käyttämällä liikkeitä, kuten kävelyä tai luistelua, ja usein sauvojen käyttämistä eteenpäin viemiseen. Tämän tyyppisessä hiihdossa kantapää ei ole kiinnitetty siteisiin liikkumisvapauden mahdollistamiseksi. Sauvahiihto voi olla virkistystoimintaa tai kulkuväline, ja se on vaikeampaa kuin hiihtohissillä ajaminen ylös ja alas zoomaus. Sauvahiihto tapahtuu usein takapihalla, mutta pohjoismaisia ​​hiihtokeskuksia ja -alueita on erityisesti tätä tyyppiä varten.

Luistin hiihto

Luisteluhiihto on sauvahiihdon tekniikka, jossa osoitat sukset ulospäin ja työnnät vuorotellen irti toisesta ja sitten toisesta jalasta. Kuvittele luistelevasi sukset jaloissasi ja sinulla on kuva. Otamme sen mukaan omaksi hiihtolajikseen, koska vaikka Skate Skiing on sauvahiihtoa, sauvahiihto ei välttämättä ole luisteluhiihtoa. Luisteluhiihto on hieno harjoitus ja sitä voi harrastaa missä tahansa hiihtää, kun taas löytyy jopa erityisiä, vain luisteluhiihtoon suunniteltuja latuja.

Alppien Touring

Nämä hiihtäjät ansaitsevat mielellään vuoronsa. Päästäksesi ylämäkeen kiinnität huopamaisia ​​”nahoja” suksien pohjaan, jotta voit liukua toisella suksella sitten toisella ylämäkeen liukumatta taaksepäin – älä erehdy, tämä on melkoinen harjoitus. Ylöspäin yhdistät vain kengän kärjen sukseen vapauttaaksesi kantapääsi ja antaaksesi sinun kiivetä, sitten yläosassa nahat irtoavat ja menevät reppuun, painat kantapääsi turvallisesti sinun siteet ja alas sinä viheltää. Alppien kiertoajelua käytetään ensisijaisesti tapana hiihtää takapihalla sijaitseville vuorille, joihin ei pääse hissillä, mutta on joitakin hiihtokeskuksia, jotka sallivat laskettelijat poissa aikoina.